12166570_1308263599200436_586433897_n

Zebraliśmy podpisy za inVitro. Czas na ruch prezydenta. Wyślij do niego e-mail i przekonaj go, że inVitro w Koszalinie to dobry pomysł.

O to przykładowy list, który można mu wysłać:

Szanowny Panie Prezydencie,
W ostatnim czasie wpłynął do Pana projekt uchwały dotyczący miejskiego programu lecznica niepłodności metodą zapłodnienia pozaustrojowego dla mieszkańców miasta Koszalina, w ramach którego z budżetu miasta refundowano by procedurę in vitro.
Pary, które mają problemy z zajściem w ciąże powinny mieć możliwość skorzystania z każdej dostępnej metody leczenia, bez względu na ich sytuację finansową. Program będzie stanowił dobre uzupełnienie dotychczasowej polityki prorodzinnej miasta, czyli  tego co mamy: becikowe, kartę dużej rodziny, czy szczepienia HPV. Program ogólnopolski został niestety wygaszony przez rządy Prawa i Sprawiedliwości, chociaż już po tym krótkim czasie dało się dostrzec jego pozytywne skutki m.in. obniżkę cen zabiegu. Polska opinia publiczna zdecydowanie opowiada się za wprowadzeniem takiego projektu od dawna. Wszystko wskazuje, ze taka możliwość została zablokowana na lata, dlatego uważamy, ze Koszalin powinno wyjść naprzeciw potrzebom Polek i Polaków
Apeluję do Pana Prezydenta o pozytywne zaopiniowanie ww. projektu, pod którym podpisało się ponad 1200 mieszkańców i mieszkanek Koszalina. Wielkiemu szczęściu czasem trzeba pomóc.

Adres e-mail prezydenta Piotra Jedlińskiego: prezydent@um.man.koszalin.pl

Im więcej głosów poparcia, tym większe szansa na pozytywną decyzję prezydenta Jedlińskiego
in vitro