Wielkiemu szczęściu czasem trzeba pomóc! Napisz do radnych!

23 czerwca 2016 roku, Rada Miejska w Koszalinie będzie rozpatrywać przygotowany przez Partię Razem obywatelski projekt uchwały w sprawie miejskiego programu in-vitro. Projekt uchwały, pod którym podpisało się 1200 mieszkanek i mieszkańców Koszalina, zakłada pomoc nawet stu parom starającym się o potomstwo. Zachęcamy do skontaktowania się z koszalińskimi radnymi, zapytania ich czy zamierzają poprzeć obywatelski projekt i namówienia ich do głosowania ZA. Poniżej adresy e-mail do wszystkich radnych i przykładowa treść listu

Szanowny Panie Radny/Szanowna Pani Radna,

23 czerwca 2016 r. na sesji Rady Miejskiej w Koszalinie, rozpatrywany będzie projekt uchwały, złożony przez grupę obywateli, umożliwiający prezydentowi Koszalina stworzenie Miejskiego Programu Leczenia Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego dla Mieszkańców Koszalina. Niepłodność to choroba cywilizacyjna dotykająca coraz większą liczbę ludzi. Dla wielu par jedyną nadzieją na potomstwo są zabiegi in vitro. Niestety, są one bardzo drogie, a przez to dla wielu osób niedostępne. Koszalin może przyczynić się do szczęścia przyszłych rodziców i wesprzeć ich, finansując choćby w części procedury związane z zapłodnieniem pozaustrojowym. Taki program z powodzeniem funkcjonuje od dwóch lat w Częstochowie – dzięki temu na świat przyszło już 12 dzieci. Za sprawą rządowego programu in vitro, którego zakończenie zapowiedziano, urodziło się ponad 2 tysiące maluchów.

Wielkiemu szczęściu czasem trzeba pomóc – apeluję o poparcie projektu uchwały i uszczęśliwienie wielu mieszkanek i mieszkańców Koszalina.

Z wyrazami szacunku

Lista adresów e-mail radnych: tomasz.bernacki1@wp.pl; dorotachalat@gmail.com; joannadworaczyk@gmail.com; basia@toto.pl; holub.malgorzata@wp.pl; milosz.janczewski@gmail.com; ksp65@wp.pl;krystyna.koscinska@gmail.com; biuro.rm@um.koszalin.pl; jakub.kowalik9@gmail.com; biuromkpib@gmail.com; zkwapisz@vp.pl; ametlewicz@tlen.pl; leopold.ostrowski@wp.pl; marek.reinholz@plusnet.pl; l.sendlewski@wp.pl; oliwiaskorka@wp.pl; miroslaw.skorka@wp.pl; krzysztofslawinski@yahoo.com; sebastian_talaj@wp.pl; ryszard.tarnowski@interia.pl; bogumila.tiece@op.pl; marwa1124@interia.pl; artur.wezgraj@tu.koszalin.pl; Izabela.wilke@gmail.com; artmarrekin007@wp.pl (można je w tej formie wkleić do programu pocztowego/strony poczty e-mail i wysłać do wszystkich radnych)

Lp. Nazwisko i imię Adres e-mail
1. Bernacki Tomasz tomasz.bernacki1@wp.pl